Kidswing Wesseling Den Haag

enjoy the process of learning to dance

Onze dansstijlen

 

Onze Basis
Jazzballet
 is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek zoals Top40, K3, Pop, Dance, HipHop. De bewegingen en de muziek zijn jazzy – veel losser. De jazzdans leent uit verschillende stijlen, technieken en toepassingen. Het karakter van de jazzdans is dus eclectisch, wat wil zeggen dat het bewegingselementen uit andere danstechnieken en stijlen mengt.

Peuterdans is een les van dertig minuten, waarbij aandacht wordt besteed aan beweging's spelletjes, zingen en dansen.

Kleuterdans is een les van vijfenveertig minuten, waarbij aandacht wordt besteed aan bewegingsspelletjes, beweegverhalen en dansen op populaire liedjes. De kleuters treden ook op tijdens het eindoptreden.

Jazz-Streetdance is een les van vijfenveertig minuten, die begint met een warming up. Er wordt veel aandacht besteed aan de basis techniek van JazzDance.De geleerde danspassen worden gecombineerd tot verschillende dansen. De lessen zijn een combinatie van jazzdance en streetdance. De kinderen treden natuurlijk op tijdens het eindoptreden.

Modern is een podiumdans zonder vaststaand bewegingspatroon. Het is een verzamelbegrip voor verschillende individuele danstechnieken. Dit soort eigentijdse dansvormen worden nu veelal aangeduid als 'hedendaagse dans'. Bij de moderne dans dient het lichaam als expressie- en uitdrukkingsmiddel.

Breakdance is een lichaamstaal van het hiphoppen, daarbij is het een mix van grond-, vechtsport-, acrobatische en dansbewegingen. Breakdance komt uit Amerika. Aanhangers waren vooral jongeren uit de getto’s die hadden weinig kans in de maatschappij. Het is een strijd tussen bende’s die in plaats van klappen uit delen, elkaar uitdagen door elkaar te overtreffen door beter te zijn in dansen dan de ander. Er wordt meestal gedanst op rap muziek of breakbeat.

Hip Hop is een kruising tussen breakdance en streetdance. Het is iets losser dan streetdance en er worden ook geen acrobatische kunsten uitgehaald zoals bij breakdance. Hip-hop is ook net iets meer “up-to-date”. Voor hip-hop moet je wel gevoel hebben, je moet het ritme kunnen voelen. De passen zijn vaak los en erg apart. Je moet de bewegingen heel “groot” maken. Bij hip hop krijg je ook steeds meer “battles” twee groepen die tegen elkaar dansen.

Optreden docenten Shane (breakdance) en Charlene (Hip Hop) tijdens Ouders en Kind Disco feest.


Show / Optreden 

In juni vindt er een eindoptreden plaats in het Lucent Danstheater te Den Haag. Met uitzondering van de peuters doen bijna alle groepen hier aan mee. Een aantal keer per seizoen is er een kijkles.